Korte biografie

Auk Dijkman maakt al jaren beelden, textiele werken en andere kunstobjecten. Ze volgde de opleiding 'textiele werkvormen'. Tijdens haar eerste baan als creatief therapeut komt Auk in aanraking met klei. Sindsdien is dit het materiaal waar ze het meeste mee werkt.

In eerste instantie maakt Auk vooral keramisch werk en later volgen figuratieve beelden. Vanuit het figuratieve maakt ze de overstap via geabstraheerde beelden naar het synthetisch kubisme. Inspiratiebronnen voor haar beeldend werk zijn onder andere Brancusi, Moore, Arp en Picasso. Een droom is om werken in groot formaat uit te voeren. Probeert u zich haar werken eens voor te stellen, uitgevoerd met afmetingen van meer dan 6 meter!

Recent volgde Auk de opleiding 'meer dan textiel'.  Inspiratie voor veel van de textiele werken die ze gedurende de looptijd van deze opleiding maakte, is opgedaan tijdens de vele strandwandelingen die ze zo graag maakt. Ook was de zee letterlijk een bron omdat aangespoelde touwen zijn verwerkt tot kunst.